Restaurang Forsmans På Aspöja

Njut av en lunch tillredd av närproducerade råvaror i skärgårdens lummiga famn. För Kloka Gubbens gäster är Forsmans restaurang en naturligt god matupplevelse.

Helen Forsman är ett genuint aspöjabarn, här är hon född, här gick hon i skola, här växte hon upp för att, som så många före henne, ge sig av och söka ny kunskap och erfarenheter bortom hemön. Helen återvände hem igen för att ta över barndomshemmet, gården som gått i arv på hennes pappas sida i minst nio släktled sedan 1700-talet.

– Det är inte alltid lätt att återetablera sig för hemvändare som lämnat ön för något annat, förklarar Helen, men det har gått över förväntan och nu börjar vårt företag kännas stabilt. Det är nödvändigt att ha flera ben att stå på för oss skärgårdsbor.

Helen driver, med hjälp av maken Niklas, Forsmans Lax & Lamm som erbjuder närfångad fisk och kött från egna lamm och kor. Näringsgrenar och kunskap som gått genom tiden från generation till generation.

Nytt är dock en matservering som serverar genuin husmanskost till besökare på ön från midsommar till mitten av augusti. Gästerna är allt från turistgrupper och konferensdeltagare till paddlare, seglare, sportfiskare och fågeljägare som tar iland för att få sig en bit mat längs dagsrutten.

Forsmans erbjuder även cateringservice till grupper som vill ha sin mat levererad till något speciellt ställe, till en midsommarfest, en bemärkelsedag eller något annat.

Råvarorna är naturligtvis lokala och alltid de bästa. På Aspöja och i närområdet finns helt unika naturmarker för djuren. Lammen föds på våren och betar hela sommaren och hösten i fullständig frihet. Här växer olika örter och gräs som ger ett mycket smakrikt kött. Lammen tillåts växa långsamt och djuren utsätts aldrig för långa stressande transporter eftersom även slakten sker lokalt. Samma sak gäller för korna. Den som besöker Aspöja ser dem rofyllt beta på naturängar och i vassruggar i ett liv helt utan stressfaktorer. I förädlingskedjan ingår även eget rökeri för både fisk och kött.

Att äta här, är ett matminne man tar med sig hem och drömmer sig tillbaka till under vinterhalvåret.

Restaurangens hemsida hittar du här www.forsmans.se

E-post
aspojagubben@gmail.com
Telefon
073-35 45 835
Copyright © All Rights Reserved
cross