Aktiviteter på Aspöja

På Aspöja pågår massor av evenemang och aktiviteter både sommar och vinter. Här ser ni ett urval av de mest populära.

Fiske, sjöfågeljakt och lerduve skytte

Skärgården är som gjord för äventyr. Här har du fiskeäventyret och fågeljakten i stort sett direkt utanför dörren. Ta tillfället i akt, vik en halvdag för återhämtning under konferensdagarna eller planera in några skärgårdsdagar i fiskets eller jaktens tecken. Kloka Gubben hjälper till med allt det praktiska runt eventen, det är du som bestämmer hur du/ni vill ha det. Fast boende fiskare och jägare leder och guidar genom äventyren.

Paddla, ro & upplev naturen

Ingenting är så rogivande som att ta sig fram för egen kraft på stilla vatten. Med kajak eller båt kan du utforska närområdet, kanske spana in sälar som pilar om varandra i havet eller rikta kikaren mot havsörnarna som cirklar i skyn. Vanliga upplevelser i Sankt Anna skärgård. Kloka Gubben har all utrustning som behövs för att kasta loss och ge sig iväg.

Jogga, vandra, bada, basta & slappa.

Aspöja erbjuder förnämliga stigar och grusvägar i ett kulturlandskap som inte går att hitta annanstans än i skärgården. Här kan du jogga och vandra med frisk havsluft ständigt i lungor och näsborrar. Underlaget och friskheten gör att du tar dig fram på ovanligt lätta fötter. Och när du kommer tillbaka efter din runda är det bara att slå dig ner på bastulaven och ta ett uppfriskande dopp efter det. Kanske grillar du några nyfångade abborrar och tar dig ett glas vitt eller en kall pilsner för att ytterligare lyxa till det. Vem vet, allt är möjligt.

Galleri Sjöboden

Boel Mårtensson heter konstnären som målar fascinerande vackra akvareller med motiv hämtade från Aspöja och den omgivande skärgården. Boel är boende på ön och hennes galleri är öppet året om även om de flesta besökarna kommer sommartid.

Galleri Sjöboden ligger där vägen tar slut på den västra sidan av Aspöja. Konstnären bor några hundra meter från sitt galleri och är därför oftast tillgänglig för den som vill titta och kanske köpa någon av hennes fina akvareller.

Läs mer om evenemang på Aspöja och i Sankt Annas skärgård på www.sanktanna.com/

Skärgårdstrollet

Ulrika Gustafson driver ett roligt projekt för barn på Aspöja baserat på boken "Skärgårdstrollet" av Elin Söderholm.

I en mysig lekpark i naturnära miljö kan dina barn få hälsa på skärgårdstrollet för att leka och pyssla.

När trollet är på plats kommer det att finnas mer uppstyrda aktivieter, men det går även bra att besöka och upptäcka lekparken på egen hand när trollet inte är där.

E-post
aspojagubben@gmail.com
Telefon
073-35 45 835
Copyright © All Rights Reserved
cross